Yoga

Yoga bij Ontspanje.nl

We horen het regelmatig: “Yoga , daar moet je toch héél lenig voor zijn?” en “Is dat niet héél zweverig?”
Nee, bij ons zeker niet. Er zijn vormen van yoga waar mensen dit van vinden, maar niet bij ons!

We oefenen houdingen, ademhaling en verkennen meditatie. Spiritueler dan dat, wordt het niet.
Iedereen kan meedoen, ook mensen die nog nooit aan yoga hebben gedaan maar daar wel voor open staan. Je hoeft niet lenig te zijn voor yoga, je wordt er hooguit lenigér van.
Vele oefeningen hebben moeilijkheidsgraden die naar eigen inzicht en ervaring gekozen kunnen worden.

Wat is yoga?

In de yoga staat je ademhaling centraal bij het ontspannen uitvoeren van diverse oefeningen. Yoga heeft een positieve uitwerking op het hele lichaam en algeheel welzijn. Spieren worden aangespannen of gerekt, gewrichten gesmeerd, zenuwbanen geactiveerd, en zelfs je hormoonhuishouding profiteert. Maar bovenal stimuleert het het lichaamsbewustzijn.

Welke spieren gebruik je, en hoe kan je “verkeerde” spanning tijdig opsporen en vooral weer loslaten en ontspannen. En zeer belangrijk, hoe zit het met je ademhaling? Is die onrustig, hoog in de borst of diep en laag in je buik. Kortom iedereen zou in zijn huidige drukke bestaan er baat bij hebben om met yoga kennis te maken.

Probeer het! Het zou zomaar je leven (positief) kunnen veranderen.

Welke vorm van yoga?

Ik geef Hatha yoga, laagdrempelig en voor iedereen te doen. Hatha yoga omvat oefeningen die het lichaam ontspannen en kalmeren, en ademhalingsoefeningen om de geest te focussen, om zo lichaam en geest in balans te krijgen. Door yoga leer je in het hier en nu te leven, het enige moment dat er werkelijk toe doet!

Er zijn voldoende yogamatten aanwezig, maar je bent natuurlijk altijd vrij om je eigen matje mee te nemen. Tevens zijn er yogablokken aanwezig.

Wil je een afspraak maken?

Nieuwsgierig geworden? Boek je massage in Schiedam of Rotterdam via Whatsapp 0628786099.