• IMG_4720

De ideale omgeving voor wandelen en fietsen

Outdoor- en natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Cómpeta is de ideale basis voor een gevarieerde wandelvakantie in het Parque Natural. Het witte dorp grenst namelijk aan de Tejeda- en Almijara bergketens, een enorm natuurpark van ruim 42.000 hectare in de streek Axarquia / Andalucia. Dichtbij de casa starten verschillende wandelroutes, van alle niveaus. Je wandelt langs riviertjes en irrigatiekanaaltjes, met onderweg onvergetelijke vergezichten. Bij helder weer is zelfs het Rif-gebergte in Marokko zichtbaar! Je kunt hier geweldig wandelen in de natuur zonder massa’s toeristen tegen te komen.

Er zijn korte en lange wandelingen op diverse niveaus . Meestal door prachtige natuurgebieden met uitzicht op de bergen in de omgeving of zelfs op de dorpjes beneden aan de zee. In onze casa liggen verschillende wandelroutes die je kunt gaan doen. Wij zelf zijn ervaren met een aantal wandelingen en vertellen je er graag over!
Meer informatie over wandelingen in de omgeving

Caminito del Rey en Parque Ardales

Naast het prachtige natuurgebied Axarquia vind je op 1,5 uur rijden twee bijzondere outdoor activiteiten: Caminoto del Rey en Parque Ardales. De Caminito del Rey, ‘het Koningspad’ is een zeer spectaculair wandelpad met een totale lengte van 7,7 kilometer in de Desfiladero de los Gaitanes-kloof. Goed voor een uur of twee wandelen met indrukwekkende uitzichten op de rotspartijen! Lange tijd had het lange tijd de bedenkelijke titel van ‘gevaarlijkste wandelpad van Europa’. Na een groot renovatieplan is de Caminito del Rey volledig hersteld en in 2015 weer heropend.

Niet ver daar vandaan vind je de prachtige blauwe meren van het Parque Ardales. Je kunt hier mooie wandelingen maken, een kayak of waterfiets huren of genieten van het uitzicht in het restaurant El Mirador.

wandelen vanuit ontspanje
Wandeling op de Maroma
DSC00144
Caminito del Rey
meren van Ardales