• Yogaweek mei 2017

Yoga, iets voor mij?

We horen het regelmatig: “Yoga , daar moet je toch héél lenig voor zijn?” en “Is dat niet héél zweverig?”
Nee, bij ons zeker niet. Er zijn vormen van yoga waar mensen dit van vinden, maar niet bij ons!

We oefenen houdingen, ademhaling en verkennen meditatie. Spiritueler dan dat, wordt het niet.
Iedereen kan meedoen, ook mensen die nog nooit aan yoga hebben gedaan maar daar wel voor open staan. Je hoeft niet lenig te zijn voor yoga, je wordt er hooguit lenigér van.
Vele oefeningen hebben moeilijkheidsgraden die naar eigen inzicht en ervaring gekozen kunnen worden.

Focus op de ademhaling
Bij yoga staat je ademhaling centraal. Yoga heeft een positieve uitwerking op het hele lichaam en algeheel welzijn. Spieren worden aangespannen of gerekt, gewrichten gesmeerd, zenuwbanen geactiveerd en zelfs je hormoonhuishouding profiteert ervan. Maar bovenal stimuleert het het lichaamsbewustzijn.
Welke spieren gebruik je, en hoe kan je “verkeerde” spanning tijdig opsporen en vooral weer loslaten en ontspannen. En zeer belangrijk, hoe zit het met je ademhaling? Is die onrustig, hoog in de borst of diep en laag in je buik. Kortom, iedereen zou er in zijn huidige drukke bestaan baat bij hebben om kennis te maken met yoga.

Probeer het! Het zou zomaar je leven (positief) kunnen veranderen.

Welke vorm van yoga?
We geven Hatha yoga, laagdrempelig en voor iedereen te doen. Hatha yoga omvat oefeningen die het lichaam ontspannen en kalmeren, en ademhalingsoefeningen om de geest te focussen, om zo lichaam en geest in balans te krijgen. Door yoga leer je in het hier en nu te leven, het enige moment dat er werkelijk toe doet!

Een ochtendles wordt opgebouwd met eerst wat eenvoudige ademhalings- en aandachtsoefeningen, naar actievere staande houdingen zoals de zonnegroet en andere klassieke yogahoudingen. We sluiten af met een heerlijke, diepe eindontspanningsoefening die ook in de moderne mindfullness veel gebruikt wordt.
In totaal duurt deze les zo’n 75 minuten.

Er is een optionele workshop om op een speelse manier de meditatie te verkennen.
Ons doel is iedereen in ieder geval kennis laten maken met verschillende meditatietechnieken, zodat je de manier kan ontdekken die bij je past. We proberen  op speelse wijze een íets andere manier om je aandacht te richten op die rustige plek die ook in jou zit en zo al het moois te ontdekken dat meditatie kan brengen.
In totaal duurt deze les zo’n 30 minuten.

Er zijn voldoende yogamatten aanwezig, maar je bent natuurlijk altijd vrij om je eigen matje mee te nemen. Tevens zijn er yogablokken en meditatiekussentjes aanwezig.
Prijzen en data

http://ontspanje.nl/news/

de yoga groep op het dakterras
yogaweek
Yoga bij Ontspanje