• Strand in Nerja

Strand

Op slechts 30-40 minuten rijden van de casa vind je verschillende stranden.
Liever met de bus? Vanuit Cómpeta kun je met de bus naar Algarrobo Costa om daar lekker op het strand te relaxen.

Nerja
Nerja is misschien wel de bekendste badplaats in de omgeving. Ondanks de toenemende populariteit vind je hier de sfeer van een oud vissersdorpje.
Playa la Burriana is een groot, sfeervol strand met vissersbootjes, zonnebedden en traditionele chiringuitos (visrestaurants) waar ’s middags paëlla wordt bereid in pannen van wel 2 meter doorsnede. Het strand is zowel overdag als ’s avonds geliefd bij zowel toeristen als Spanjaarden. Geen wit zandstrand, wel heerlijk toeven.
Even verkoeling nodig? Huur een kayak en peddel naar langs de grotten naar Maro!

Playa la Calahonda
Het meest gefotografeerde strand van heel Spanje is Playa la Calahonda, je ziet het veel terug in reisgidsen. Het strand is klein (120 meter), schattig en in de hoek staat een klein oud witgekalkt vissershuisje dat tegen de rots is aangebouwd. Vanaf Balcon de Europa heb je een mooi zicht op het strand, het achterliggende centrum van Nerja en de bergen op de achtergrond.

Maro
Keer op keer uitgeroepen tot een van de mooiste stranden van Spanje, en niet voor niets. Verborgen watervallen, onderwatergrotten, azuubrblauw water en de beste snorkelplekjes, je vindt het op een paar kilometer van Nerja. En het is hier een stuk rustiger dan Nerja!

Torre del Mar
De gezellige badplaats Torre del Mar met zijn boulevard en shops is op 30 minuten aan te rijden. Hier zijn wij zelf regelmatig te vinden!