• Pura Vida bij ontspanje.nl

Meditatie

Dat meditatie goed is voor een mens weten we allemáál, maar toch doet bijna niemand het. De vele voordelen zijn wetenschappelijk aangetoond en de lijst met positieve uitwerkingen op de mens blijft toenemen, zoals:
– ontspanning / stressvermindering
– verbeterde concentratie
– geestelijke en lichamelijke gezondheidsvoordelen
– groter zelfbewustzijn
– heldere doelen stellen
– positiever in het leven staan
– en nog vele anderen.

En toch komen er maar weinig mensen aan toe om dagelijks bijvoorbeeld 15 minuten te mediteren, ook zij die de voordelen ervan al ondervonden hebben vinden het moeilijk zich daar toe te zetten. Terwijl het toch weinig inspanning kost om even stil te zitten en je aandacht naar binnen te richten. We jakkeren de hele dag maar door en vullen zelfs het kleinste rustmoment met prikkels. Zeker sinds de opkomst van de smartphone.

Ons doel is om je tijdens de optionele workshops in ieder geval kennis te laten maken met verschillende meditatietechnieken, zodat je dé manier kan ontdekken die bij je past. In de workshop proberen we op speelse wijze een íets andere manier om je aandacht te richten op die rustige plek die ook in jou zit en zo al het moois te ontdekken dat meditatie kan brengen.

We oefenen ademhalingsoefeningen en verkennen meditatie. Spiritueler dan dat, wordt het niet.
Probeer het! Het kan je leven veranderen, zoals het al bij velen heeft gedaan!

Yogaleraar Marcel