• sinaasappelboom in de tuin bij ontspanje.nl

De regio Andalusië

Andalusie is de meest zuidelijke regio van Spanje en daarmee tevens de meest warme en droge regio. Andalusië is de bakermat van de flamencomuziek en heeft een rijke folklore.
Zo is de Andalusische keuken er één om ervaren te hebben. Ook de vele culturele en historische steden die Andalusië rijk is zijn zeer de moeite waard om te bezoeken.
Steden als Granada en Córdoba zijn vanwege hun eeuwenoude cultuur beschermd als werelderfgoed door de Verenigde Naties.
Het afwisselende landschap van Andalusië biedt zowel de strandganger, de wintersportliefhebber als de wandelaar een vakantie om nooit te vergeten.

Nerja ligt op 40 minuten rijden vanaf Cómpeta.
Het  ligt aan de Costa del Sol, 25 kilometer vanaf Competa. In Nerja is ongeveer 13 kilometer strand te vinden waardoor u hier volop terecht kunt voor diverse watersportactiviteiten.
In het centrum van Nerja vindt u ook het Balcón de Europa, een promenade bovenop een klif met een prachtig uitzichtpunt. Hier vandaan heeft u een schitterend uitzicht over de Middellandse Zee en kunt u in de verte Afrika zien liggen.
Nerja heeft vele betaalbare restaurants en gezellige terrasjes.
Ten oosten van de stad liggen een reeks kleine beschutte stranden en inhammen, van elkaar gescheiden door kliffen en andere rotspartijen. Net buiten Nerja vindt u de Cueva de Nerja (druipsteengrot) waar vele archeologische vondsten zijn gedaan en waar muurschilderingen van zo’n 20.000 jaar oud zijn gevonden.

Málaga ( afstand van de casa is 54 km) is de op één na grootste stad van Andalusië en ligt aan de toeristische Costa del Sol op slechts 100 kilometer afstand van de Straat van Gibraltar.
De havenstad Málaga wordt omgeven door bergen, de zogenaamde “Heuvels van Axarquía” en wordt doorkruist door twee rivieren, de Guadalmedina en de Guadalhorce die beide uitmonden in de Middellandse Zee. Malaga biedt vele bezienswaardigheden zoals het Castillo de Gibralfaro, de Catedral de Málaga, de Catedral de la Encarnación en het Plaza de Toris (stierenvechtarena).
Málaga is tevens de geboortestad van de schilder Pablo Picasso, zijn werk kunt dan ook in de diverse galeries bewonderen.

Granada De beroemdste bezienswaardigheid van Granada is met stip het Alhambra dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat en waar u zich tijdens uw citytrip gerust een volle dag kunt vermaken. Dit historische paleis zit vol overblijfselen van zowel de Moorse als katholieke cultuur. Vanuit de hele stad zijn de koninklijke paleizen van het Alhambra te zien, hoog tegen de besneeuwde heuvels van het Siërra Nevada gebergte. Daarnaast is Granada een grote studentenstad in Spanje (ongeveer 60.000 studenten), vanwege de prestigeuze Universidad de Granada. Dit studentenleven zorgt er voor dat Granada een stad is met een bruisend nachtleven, vele barretjes en waar het u aan goedkope tapas niet zal ontbreken.( bron spaansesteden.nl)

Malaga haven
Dorpje Cómpeta in de winter
Torrox Pueblo
Nerja het strand
witte dorpje Acebuchal