• tapas

Eten & wijnproeverij

Wijnproeverij
Het pittoreske dorp ligt aan de Ruta del Sol y Vino (wijnroute) met nauwe, slingerende straatjes, witgekalkte huizen en een mooie dorpskerk. Het charmante Andalusische dorp ligt aan de voet van de fraaie berggebieden van Tejeda en Almijara. Het landschap wordt gekenmerkt door bergen met olijf- en fruitbomen en vele wijngaarden, waar de zoete Málaga-wijn geproduceerd wordt. Als je van wijn houdt en toch in Competa bent, combineer je uitstapje dan met een bezoek aan de toonaangevende Bodegas Bentomiz in Sayalonga voor een leuke wijnproeverij met of zonder luxe lunch.

Eten
Er zijn talloze bars en restaurants die een grote variatie traditioneel Spaans eten en tapa’s aanbieden. Voor een klein bedrag kun je al genieten van de lekkerste gerechten.
Het dorp heeft een historisch plein waar altijd wel iets te beleven valt, een wijnmuseum, barretjes met een oude wijnpers en je vindt er de beste ham van de streek. Amandelen en honing zijn belangrijke typisch lokale producten, die zie je overal.

De meeste restaurants openen rond 18:30. Voor Nederlandse begrippen misschien wat laat, maar voor Spanjaarden heel normaal. Neem het er lekker van, totdat de keuken open gaat geniet je op het terras met een wijntje van de avondzon!