05-06-2018
Lieve Marcel en Mariska, wat hebben we een fijne tijd gehad en wat zijn we verwend. de heerlijke afwisselende ontbijtjes, de yoga, massages, wijntjes, het zwembad, de wandelingen alles was op en top verzorgd. Met name de ongedwongen sfeer die hier heerst hebben wij als zeer prettig ervaren. ij konden lekker ons gangetje gaan.
Ook was het leuk om andere gasten te ontmoeten, de andere verhalen te horen, de gezamenlijke ontbijtjes en momentjes bij het zwembad. Dat maakte het geheel compleet en wat ons betreft voor herhaling vatbaar. Wij wensen jullie heel veel geluk en succes in de toekomst, bedankt voor alles.
Liefs en knuffel van
Mieke, Lydia, Vera en Irma

21- 05-2018
Ontspanje in vier dagen. Het is gelukt . De rust, het geluid van de vogeltjes en de yogalessen op het dakterras met uitzicht over de bergen. Alles was geweldig op deze idyllische plek in Cómpeta.
Wat ik meeneem is dat yogalessen ook anders kunnen. Nieuwe oefeningen geleerd en mijn eigen dingen eruit gepikt.
Mariska’s zorgzame karakter zorgde ervoor dat ik mij iedere ochtend enorm verwend voelde.
Dank jullie wel
Tiana

11 mei 2018
Wat een genot om hier te zijn! Op deze prachtige sprookjesplek!
Genoten van :
– jullie gastvrijheid
– het lekkere diner en ontbijt
– de yogalessen
– de zingende vogeltjes
– de wandelingen
– de heerlijke sfeer in de tuin, de zon, het zwembad, Ushi
– de prachtige plantengroei, massage en de rust etc etc.
heel erg bedankt voor jullie goeie zorgen voor 5 onvergetelijke dagen!
Sjanie en dochters Fe en Fleur

3 mei 2018
Ons jaarlijkse vriendinnenweekje is een groot succes in jullie paradijsje geweest. Ontspanje is leuk, ontspannen, bijzonder gastvrij, met een fijne yogales, heerlijke massages, lekkere ontbijtjes en ruime terrassen met zwembad.
Mariska en marcel, jullie zijn prettige en gastvrije mensen. We hebben ons verwend gevoeld bij jullie , kortom voor herhaling vatbaar!
Carola, Jose, Sandra, Simone

24-04-2018
Lieve Marcel en Mariska,
Wat zeg ik tegen twee lieve leuke mensen die alles aan ons gegeven hebben in onze vakantie ( nou ja bijna alles haha) Eerder deze week dacht ik nog is het niet te lang 10 dagen op een zelfde plek, maar niets bleek minder waar !!! Alle 10 de dagen waren een feestje!!Jullie plek is prachtig met alles binnen handbereik. We hebben ons laten leiden door jullie adviezen en genoten van de wandelingen in de natuur, de dorpjes en de steden. De kers op de taart zijn toch jullie met zijn tweeën . Wij hebebn genoten van jullie “doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg mentaliteit “, jullie oprechtheid, gezelligheid en geweldige humor ! Dank jullie wel voor deze TOP vakantie !!
Alle liefs
Eddy en Jeanette

10-04-2018
Wij hebben zo genoten ! Zowel van de kamer als van de prachtige omgeving. je kunt hier geweldig wandelen. Normaliter zouden wij niet zo snel terug gaan naar dezelfde plek , omdat er zoveel te zien is in de rest van de wereld, maar voor jullie maken we graag een uitzondering. Marcel en Mariska bedankt voor de fijne dagen ,het heerlijke ontbijt, goeie tips, massage, gezelligheid en het mooie uitzicht.
Wij kunnen ontspannen weer naar huis.
Koen en Anneke

20-03-2018
Zodra je hier binnenkomt woel je je al helemaal thuis op deze mooie plek, een zeer warm welkom. De warmte konden we goed gebruiken aangezien de nachten nog erg koud waren voor de tijd van het jaar. maar super genoten van de yogalessen op het dak, zo bijzonder. heerlijk genoten en hopen graag een keer terug te komen. Nogmaals dank voor alle goede zorgen.
liefs Nicole

15-01-2018
Na een warme ontvangst, heerlijke nacht, top ontbijt, dagje kijken in de buurt, een echt thuisgevoel! dat geven jullie, we komen zeker terug ! Dank voor de goede zorgen
Liefs Caroline

21-11-2017
De heerlijke dagen hier op jullie, en even ook voor ons, droomplekje ! Wat een rust, inspiratie, ontspanning (heerlijke massage Marcel), zalig ontbijtje (vooral van jou hand Mariska ), heerlijke tuin. wat een zuiderse oase. Ik voel me helemaal in de watten gelegd ! Thuiskomen in Andalusié!!
ik kom graag nog een keer terug..wie weet !
Sylvia

19-11-2017
Heerlijk en bijzonder !!Wat een fijne combi van goede gastvrijheid, liefdevolle zorg, goede gesprekken en de gezelligheid met elkaar. En dat op zo’n mooie plek, dus nogmaals fijn en bijzonder !

12-11-17
Lieve Marcel en Mariska,
Wat een leuk en lekker B&B hebben jullie ! Ik had geen verwachtingen en liet dus alles op me afkomen, wat een mooi verblijf!! De tuin, de kamer alles even mooi. En dan nog het doosje op de kamer met een mooie boodschap erin. jullie gezelschap, het eten samen, het wandelen en dan  nog de yogales in de zon. Allemaal super leuk, heel erg bedankt voor de mooie dagen en de goede zorgen. Ik hoop zeker nog een keer terug te komen.
X Shadena

9-11-2017
Wat hebben wij hier een fijne tijd gehad! de twee nachten waren eigenlijk tekort. We hebben genoten van de mooie omgeving, de prachtige dorpjes en jullie mooie plekje! Ontzettend bedankt voor jullie gastvrijheid. We hopen ooit nog eens terug te mogen komen!
Gr Sander en ilse

13-10-2017
Wat een overheerlijke week hebben wij bij jullie gehad!! het ontbrak ons aan niets: fantastisch weer, lekker relaxen bij het zwembad, prachtige wandelingen in de mooie omgeving en gezellig eten in het dorp. Maar het is jullie enorme gastvrijheid en gezelligheid die het ‘m doet !! (ok, ok naast de veel te lekkere ontbijtjes, massages en yogalessen) Wees super trots op wat jullie hier samen hebben neergezet!! Met zoveel liefde, enthousiasme en oog voor detail kan dat alleen maar nog mooier worden.
Bedankt voor alles! Keep in touch!
Geert en Judith

07-10-2017
Wat een super mooie plek en dan omringd met warmte en gezelligheid. Samen met de allerliefste vriendinnenclub was dit het ultieme Ontspanje gevoel, mede ook dankzij jullie Marcel en Mariska is dit een vakantie met een gouden randje. Complimenten voor de heerlijk ontbijtjes en gerechten en een dikke 10 voor de ontspannende massages.
Liefs Francien
blij- van elke dag yoga
blij – van de meditatie workshop en nog zoveel meer

27-09-2017
Onze dagen waren heerlijk hier, genoten. Nog zoveel zon in een prachtige omgeving. Toch moesten we na vijf nachten weer gaan. Saai was het nooit, wel rust en ontspanning. Yogalessen gevolgd en een massage, andere lieve mensen ontmoet, niet verveeld , het echte vakantie gevoel !! Jullie zijn kanjers.
Hans en Jolanda.

21-09-2017
Genoten, uitgerust, enorm gelachen, kennis gemaakt met yoga ( heerlijk) en los gemasseerd. ik kan er weer een poosje tegen dankzij jullie.
Super bedankt, Jayne.

16-09-2017
In 2 woorden, heerlijk, heerlijk !!
We hebben genoten, gelachen en ontspannen, we hebben het geaccepteerd, benoemd en weer losgelaten. Maar deze week zullen we niet loslaten. we zullen de hartelijkheid, de gastvrijheid en de heerlijke verwennerij niet snel vergeten, bedankt voor alles !!
Pauline en Hanneke

09-09-2017
Ik heb me ontzettend vermaakt bij jullie afgelopen week. de verzorging en gezelligheid heb ik erg gewaardeerd. Alles is super voor elkaar en de yoga en massages waren erg aangenaam voor lichaam en geest. Ik hoop dat jullie hier nog voor een lange tijd mooie dingen mogen doen.
Marc

26-08-2017
En of ik me thuis gevoeld heb!! Ik heb het hartstikke naar mijn zin gehad ! het is een week geweest om nooit meer te vergeten, de geweldige yoga, heerlijke diners en fijne babbels. Dank jullie wel voor jullie openheid, eerlijkheid en het delen van jullie ervaringen.
Jullie hebben me geinspireerd om nog meer te doen waar ik van hou, maar steeds met beide voetjes op de grond. We keep in touch!
Selina

27-07-2017
Wat een ontdekking was dit ! De rust, de prachtige natuur, het lekkere eten, zalig ! En natuurlijk jullie gastvrijheid , we voelden ons al direct thuis. We hopen zeker terug te komen.
Pascuale en Guseppe

23-07-2017
Wat ruikt het hier lekker!! Het kan ook niet anders met zo’n prachtige tuin vol bloesems en geurige bloemen. Yoga op het dak met uitzicht op de bergen, een opkomende zon en de geur van de cipressen als je daar niet van ontspant…
Bedankt voor het warme onthaal, de gezellige gesprekken en heerlijk ontbijt .
Catharina

02-07-2017
Wat eigenlijk maar 1 nacht zou zijn , zijn er uiteindelijk vijf geworden !! We voelden ons zo op ons plek in Cómpeta en zeker bij jullie, zo gastvrij, behulpzaam en lief !
Edwin en Claudia

06-06-2017
Wij willen jullie bedanken voor de gastvrijheid, de leuke yogalessen, het heerlijke ontbijt en de maaltijden. Leuk om te zien hoe verschillende mensen zo met elkaar omgaan. Af en toe voelde ik mij in het programma van Rik Velderhof met alle aandacht die we kregen.
Dorine en Josin

01-06-2017
Wat heerlijk was het bij jullie : yoga op het dakterras bij opkomende zon, het heerlijke ontijt en relaxen onder de olijfbomen bij het zwembad…de ontspanning komt vanzelf!! Ook heel leuk om te zien hoe een groep onbekenden door jullie tot een heel gezellig geheel wordt gekneed in een paar dagen, jullie hebben hier echt talent voor ! Wij komen heel graag terug , dat is duidelijk !
Judith

27-05-2017
We kwamen hier om even bij te komen van de sleur uit Nederland. Wij gaan met heel veel energie terug.
De stilte, de rust, de schoonheid, het dorp, de terrassen, de wandelingen, het eten bij de casa, de yoga, de massage en ook vooral de services van Mariska en Marcel . Zo persoonlijk en zo gewoon, fantastisch !
Hier kom je tot rust, heerlijk !
Peter en Karin

14-05-2017
Het waren geweldige dagen, wat een super locatie hebben jullie hier! Heerlijk om hier een paar dagen bij te komen en verwend worden met jullie gastvrijheid. Ook mijn eerste kennismaking met yoga was super !
Hester

14-05-2017
Wat een heerlijke dagen waren dit op jullie super leuke plek. Echt genoten van alles , de B&B, het dorpje, het lekkere eten en drinken ( met name de wijn) , de yoga en jullie gastvrijheid!
Bedankt hiervoor
Danielle

14-05-2017
Wat is het makkelijk om je hier thuis te voelen! Zo fijn een paar dagen bij te dagen in een fijne omgeving waar jullie casa een mooie mix biedt van rust en gezelligheid, ontspanning en de nodige inspanning. Jullie gastvrijheid maakt het mooie plaatje compleet. Wat mij betreft was dit niet mijn laatste bezoek aan ontsoanje.nl, muches gracias !
Anita

01-05-2017
Wat een heerlijke ontspannen tijd heb ik bij jullie gehad. heb genoten van jullie gastvrijheid en de heerlijke omgeving, van de yogalessen, de massage en het heerlijke eten.
Bedankt !
Carla

01-05-2017
Ik heb het heerlijk naar mijn zin gehad, ondanks twee dagen tegenvallend weer. De hartelijkheid van Marcel en Mariska is hartverwarmend , net als de goede zorgen en het heerlijke eten!
Dank jullie wel en zeker de moeite waard om nog eens terug te komen !
Isabel

01-05-2017
Ik heb met plezier hier van de gastvrijheid genoten! Na aanvankelijk tegenvallend weer , waren de laatste dagen met de zon het echte Ontspanje gevoel. Marcel is een kundige masseur en ook voor de gastvrouw niets meer dan lof !
Ton

27-04-2017
Ik heb een heerlijke week gehad en ben hier helemaal tot rust gekomen. Dit komt niet enkel door de ligging maar ook door Marcel en Mariska zelf , die heel gastvrij en ontspannen zijn. Elke ochtend yoga op het dakterras was voor mij een mooie ervaring en een massage zou ik iedereen aanraden. Ik heb hier heerlijk geslapen en steeds de dag begonnen met een lekker uitgebreid ontbijt waarbij het telkens weer een verrassing was wat Mariska op tafel zette. Ook het dorpje zelf is heel gezellig ( op loopafstand) en je kunt hier prachtige natuurwandelingen maken.
Kortom Ontspanje doet zijn naam eer aan .Ik kom zeker terug !

26-04-2017
De heerlijke, ontspannen, relaxte zonnige en fantastische plek van jullie ontspanje.nl domein. het was echt nog mooier , gezelliger en idylischer dan op de plaatjes. Ik heb heerlijk gerelaxed en afgeschakeld van mijn drukke leven.
Voor de eerste keer ook kennis gemaakt met yoga. Met begeleiding en instructies door Marcel een bijzondere en voor herhaling vatbare ervaring. Ook nog eens een heerlijke massage genoten heerlijk op de massagetafel buiten.
Dank ook voor alle heerlijke ontbijtjes, paella, hapjes, smoothies etc. Ik vind echt dat jullie geen betere plek hadden kunnen uitkiezen voor jullie droom. Ik kijk nu al uit naar mijn volgende bezoek!
Muchos Besos
Marco

18-04-17
Vanaf het moment dat ik op Malaga landde heb ik me enorm thuis gevoeld. de ontvangst en de verzorging op jullie Finca maakte het voor mij compleet. Het is werkelijk een prachtige omgeving en een gebied met heel veel mogelijkheden.
het geluk dat ik had om met Roberto 3 dagen actief te zijn met mountainbiken en wandelen kwam prima uit !
Ik hoop dat ik vaker van zo’n weekje kan genieten bij jullie want het heeft mij heel veel goed gedaan !
Rob

18-04-2017
Ik kwam hier moe en futloos aan vorige week. Nu , op de vooravond van mijn vertrek voel ik me energiek en ontspannen. Het recept van zo’n metamorfose ? Zon, elke dag 70 minuten yoga , een paar keer een duik in het zwembad , lekker eten, massage ( buiten wat heerlijk ) , goed slapen, de gezelligheid van enerzijds goede gesprekken en anderzijds samen lachen, de weg niet kunnen vinden maar wel de top bereiken, cafe con leche in een dorp van dik tien jaar oud, een artwalk, olijfblaadjes uit mijn haar pulken na de yoga , een beetje lief en leed delen, boekje lezen, glaasje wijn, in de verte de zee zien en dichterbij de bergen en ik vergeet vast nog wel wat.
Hartstikke bedankt voor jullie allebei!
Louise

10-04-2017
Een beetje zenuwachtig was ik wel ! Wat had ik nu toch weer gedaan ? Zomaar een yogaweek geboekt bij ontspanje.nl terwijl ik nauwelijks ervaring met yoga heb..
Maar op de site vertelt Marcel in zijn blog dat je niet slecht kunt zijn in yoga en dat sterkte mij in mijn besluit.
Maar een geweldige week gehad met inderdaad yogalessen die ik op mijn niveau soepel mee kon draaien en de rest was even eens super. het ontbijt, de massage en de hele omgeving heeft mij opnieuw opgeladen.
Marcel en Mariska, bedankt voor alles! Ontspanje.nl doet zijn naam eer aan . Ik kom zeker nog een keer terug !
Marloes

31-03-2017
Mijn laatste dag alweer en wat heb ik genoten. Een prachtige plek! wakker worden van de vogeltjes, heerlijk ontbijt en supergezellig gezelschap. Onverwachts werd het een soort wandelvakantie voor mij. Echt gaaf dat er zoveel mogelijkheden zijn. En hoe lekker is het dan, dat je na een dag flink stappen, je kan laten masseren in de tuin. ik heb een topweek gehad, dank lieve mensen.
Marieke
PS : uitstekende plek voor een solo vakantie
PS 2: bedankt voor de insmeerservice, Maris!
PS 3:Je bent een kei goeie masseur Marcel !
PS 4 : lekkere hangmatten!

28-03-2017
Lieve Marcel & Maris,
Super bedankt voor de gastvrijheid en gezelligheid afgelopen week. We hebben genoten! Ontspanje is echt een heerlijke plek om te onthaasten en te relaxen. De yogales was erg fijn, de diners in de casa, heerlijk en ook het avondje uit met jullie in Competá was top ! Veel succes met alles en geniet van jullie prachtige plek!
Liefs Marieke en Jenny

25-03-2017
Lieve Marcel en Mariska,
Heb in jaren niet zo goed geslapen! Wat een feest om in maart al een dagje op het strand te kunnen zitten. Ben weer helemaal uitgerust en vol nieuwe inspiratie voor yoga, meditatie en ontspanning. Met zonsopgang op het dakterras, wandelen – waar ik normaal niets aan vind- het was heerlijk! Kan het echt iedereen aanraden om de familie even thuis te laten en in Spanje te komen genieten. Of om ze gewoon mee te nemen natuurlijk. heel veel dank voor de gezelligheid, de ontbijtjes, de paella en de gedenkwaardige danspasjes van Feyenoord Kees. Misschien kom ik van de zomer nog wel een keertje terug ..
xxx Karin

25-03-2017

Geen foto, geen film, geen beschrijving kan duidelijk maken hoe het is om hier te zijn om het gevoel te krijgen. De rust , de stilte, de vogels, de bloemen en planten maken het tot een heerlijk oord. En dan natuurlijk jullie heerlijke gezelschap, goede zorgen en verwennerij maken het plaatje compleet. Dan nog het heerlijke eten bij de diverse leuke eettentjes in het dorp en de wijn momentjes maken het helemaal top. En dan nog .. en dan.. en DUS heerlijk , top, ik heb genoten!
Dikke kus Tiek

25-03-2017
Wat een geweldig huis en mooie omgeving. Ik heb genoten van jullie goede verzorging. Het ontbijt is super en ook de zelfgemaakte paella was heerlijk. En wat hebben we geboft met de mooie wandeling, het bezoek aan Nerja en het genieten op de terrassen. Ik heb genoten van drie heerlijke dagen in het mooie en gezellige Competá. heel veel succes met jullie B&B en yoga. Ik heb me erg welkom gevoeld. Hopelijk tot snel lieve Marcel en Mariska.
Groetjes Karin xxx

12-03-2017
We waren welkom op jullie landgoed “Ontspanje”. Echt Spaans met hoekjes, ruimte, zon en gezelligheid. Competá het mooie witte dorp tegen de rotsen geplakt hebben we ook mogen beleven. Wijntje, tapas, mooie straatjes en pleintjes. Maar ook in jullie B&B genoten van het ontbijt, kamers, hapjes en het lekkere eten. Heerlijk waren de gesprekken over jullie onderneming. Mooi om te zien dat jullie een goeie combi zijn en dromers en werkers zijn. Massage echt een aanrader. Fijn dat we welkom waren !
Dikke kus en graag tot ziens
Bep en Anoeska