En opeens woon je alweer 6 maanden in Spanje. De tijd is omgevlogen als je terugkijkt, hoewel de dag van aankomst toch ook weer heel lang geleden lijkt.

En hoe kijk je dan terug ?

Ben je de niet verwachte kou van de winter alweer vergeten ? Vooral de avonden in de huiskamer die maar niet warm te krijgen was.
Het harde werken in de eerdere twee maanden toen het hele huis en de gastenkamers nog aangekleed en ingericht moesten worden.
Het met horten en stotende proces van de website, mail adres, booking.com en allerlei andere rompslomp. Maar ook de kennismaking met de Spaanse ‘manana’ cultuur, die in het echt slechts in de privésfeer bestaat , want de gemiddelde loodgieter, stucer of wifi man is stipter dan in Nederland maar de buurman van even verderop die binnenkort wel even komt helpen met de tuin kan best wel even op zich laten wachten.
En dan natuurlijk de gasten, daar waar we het allemaal voor doen, is dat wat we ervan verwacht hadden ?
Volmondig  JA , heel veel leuke mensen met leuke, mooie en soms inspirerende verhalen zijn hier al geweest en hebben aan onze verwachtingen voldaan.
En dan verder nog de mensen die we hier in het dorp hebben leren kennen, maakten het een heel prettig eerste half jaar.

En tenslotte het dorp Cómpeta zelf, ooit waren we binnen twee dagen verliefd op de nauwe witte straatjes en de gezelligheid van alle terrassen op het dorpsplein en dat is zeker niet minder geworden.

En wat het komende half jaar wordt …..? Wordt vervolgd

Marcel