Zoals beloofd in mijn vorige blog, dit keer over de voordelen van yoga. Meestal volgt er dan een opsomming die wel kan oplopen tot 25 redenen zoals ik op internet soms zie. Maar is het niet relevanter om mijn eigen ervaringen op dit gebied te delen?

Op dagen dat ik dat ’s ochtends yoga heb gedaan voel ik mij de rest van de dag gewoon beter, loop ik iets rechter op en lijkt het wel of alles net even lekkerder gaat. Lichamelijk is dat misschien ook niet zo raar, als je net je bed uitkomt, ben je waarschijnlijk net als ik nog wat stijfjes en moet de boel nog op gang komen. Als je dan in een yoga practise alle bewegingen ( voor- en achteroverbuigingen , zijwaarts en wat draaiingen van de romp) hebt gemaakt en met wat aandacht je ademhaling bekeken en gestimuleerd hebt is het vrij logisch dat alles in je lichaam weer wat soepeler loopt en stroomt.

Maar gek genoeg gebeurd er ook iets op het psychische vlak , zowel op korte als langere ( blijvende ) termijn. Zo voel ik mij op yoga dagen net iets relaxter , blijer en kan ik iets beter relativeren. Dezelfde effecten constateer ik zelfs als ik terug kijk op langere termijn. Zo kwam ik er na enkele jaren yoga beoefening achter dat ik in die zelfde tijd geen last meer had van mijn ( milde) winter depressies.

Zoals je ziet zijn er veel voordelen te behalen , probeer het gewoon eens en kijk wat het voor jou doet !!

Maar natuurlijk ben je ook altijd welkom bij Ontspanje.nl hier in Cómpeta, Spanje.

Zonnegroet Marcel