Dat yoga tegenwoordig helemaal hot is , is duidelijk . En dan bedoel ik niet eens de letterlijke Hot-yoga of Bikram- yoga stijl die in een voorverwarmde zaal van 40 graden gegeven wordt.

Nee, ik bedoel dat Yoga tegenwoordig helemaal ” in ” is. Waren het tijdens de vorige “hype” nog slechts wat hippies in de jaren 60 en 70 die op zoek naar zichzelf , bij de 3000 jaar oude Indiase levenswijze uitkwamen. Tegenwoordig doet iedereen aan yoga , van de bakfietsmoeder tot aan mijn nichtje van 15 jaar. En als je erop let ( wat wij van ontspanje.nl natuurlijk doen ) zie je het overal terug komen. Bijvoorbeeld in één op de zes reclame filmpjes hebben trendwatchers wel iets met yoga gestopt en is er bijna geen BN ‘er of filmster die in een interview niet laat weten aan yoga te doen.

Hoe komt dit nu ?

Het stoffige en zweverige imago van yoga is er wel een beetje afgepoetst en zijn er vele moderne vormen van yoga ontwikkeld die meer aansluiten bij de moderne ( gezonde) levenswijze van onze tijd. Zodat er voldoende keus is voor iedereen om zijn ideale yogavorm te vinden. Of je nu een zeer actieve vorm als Power yoga ( wat meer sport wordt ) of een hele ontspannende vorm als Yin yoga ( langere , zittende houdingen ) kiest, de voordelen van yoga komen op allerlei manieren naar voren. Waarover meer in het volgende blog.

Wil je meer te weten komen over yoga en misschien jouw ideale vorm vinden ? Blijf dan dit blog volgen en leer meer over onze visie op yoga voor iedereen.