Na een maandje stress in Nederland te hebben gehad ,want ja waar maak je je allemaal zorgen om ….? Hoe moet dat nou met de poes in het vliegtuig, wat moet ik allemaal inpakken, wat blijft hier , wat gaat mee, is alles opgezegd, wat moeten we daar straks als eerste gaan regelen etc etc. Het huis hing vol met to do lijstjes pff….

Maar nu , als ik er op terugkijk is het allemaal meegevallen en moet ik zeggen dat we het echt wel goed geregeld hadden . Natuurlijk heb je op veel dingen geen invloed ook al doe je zo je best. Met als resultaat dat bij mij de tranen over mijn wangen liepen in het vliegtuig en ik mij vreselijke zorgen maakte over de poes aan mijn voeten. Al die herrie en geen contact met haar kunnen hebben maar uiteindelijk is dit allemaal best goed verlopen voor haar en loopt ze hier nu vrolijk rond. En ach , wat was ik  bang dat ik te weinig kleding bij me zou hebben maar als ik nu zie wat er allemaal ligt  denk ik;  wat moet ik er allemaal mee…?

Waar heb je nog meer geen invloed op,  nou , bv het aanvragen van een NIEnummer ( ons sofinummer) hier in Spanje , je moet gewoon zorgen dat je er midden in de nacht bent, lief naar de meneer lachen en vooral ook luisteren naar hem en dan maar hopen dat je het nummer krijgt , dát is dan je invloed!

Invloed op een leuke avond , tja,  daar ben je zelf bij . Maar wat is het toch heerlijk als een middag ineens een onverwachte wending krijgt, kijk daar houd ik nou van . Even s’middags op 6 jan ( één van de vele feestdagen hier in Spanje)  een drankje doen op het terras in het dorp en uiteindelijk om 22.00 uur terug naar huis nadat je dansend tussen de dorpsgenoten op de stoelen hebt gestaan, heerlijk!

Maar wat een positieve invloed heeft het dorp Cómpeta op me , de rust van de prachtige natuur , het kwetteren van de vogeltjes, de lieve dorpsgenoten maken me een heel stuk rustiger dan een maand geleden in Nederland .

Er moet nog steeds veel gebeuren maar ….. ach ’t  komt allemaal wel goed , ontspanje !

“Alles komt op het juiste moment , wees geduldig ! ”

Lieve zonnegroet

Mariska